HNC-ohjeet

KONSEPTI JA MATKAT

Konsepti on pääosin iltavalaistuksessa tapahtuva suunnistus haastavassa ja monipuolisessa kaupunkiympäristössä Helsingin välittömässä läheisyydessä. 

Ihanneaika (nopeimman aika) on 15-25 minuuttia riippuen maastosta, valaistuksesta ja olosuhteista. 

RADAT

A “MM-tasolla”

Millainen:

“Tapahtuman pisin ja vaikein rata. Maailmanmestaruustason reitinvalintoja ja fyysistä haastetta. Kukaan ei jää kylmäksi, sillä tälle radalle laitetaan vaikeimmat rastit, pisimmät reitinvalinnat ja haastavimmat nousut. Sopii kaikille, jotka haluavat haastetta suoraan maailman huipulta. “

Speksit:

 1. Monipuolisesti fyysistä ja teknistä haastetta
 2. Haastavaa ja vaihtelevaa kaupunkimaastoa
 3. Maksimaalisesti maisemia
 4. Matka lyhintä reittiä n. 4,5-5,0km riippuen maastosta ja ympäristöstä.
 

B “Kyläkahvaus”

MM-tason pituus, piiritason haasteet. Muutama MM-tason reitinvalinta, mutta muuten hieman armollisempi sekä tekniseltä haasteeltaan, että fyysisiltä vaatimuksiltaan. Sopii leveämmällä pensselillä suunnistavalle, työpäivän rasittaneille sekä kuntoilijoille, jotka haluavat pitää vauhtia. ”

Speksit:

 1. Maltillisesti teknistä ja fyysistä haastetta.
 2. Haastavaa ja vaihtelevaa kaupunkimaastoa
 3. Maksimaalisesti maisemia
 4. Matka lyhintä reittiä n. 4,5-5,0km riippuen maastosta ja ympäristöstä.
 

C “Matkalla MM-finaaliin”

“Se lyhyt ja vaikea. Maailmanmestaruustason reitinvalintoja, mutta maltilla fyysistä haastetta. Vaikeita rasteja, haastavia reittejä ja matkaa kuitenkin maltilla. Jos haluat testata riittäisikö taidot MM-finaaliin, niin tämä on sinulle. Sopii lyhyempää lenkkiä kaipaavalle, jolle kuitenkin MM-tason haaste on tervetullutta.”

Speksit:

 1. Monipuolisesti teknistä haastetta, maltillisesti fyysistä kuormitusta
 2. Haastavaa ja vaihtelevaa kaupunkimaastoa
 3. Maltillisesti maisemia
 4. Matka lyhintä reittiä n.2,5-3,5km riippuen maastosta ja ympäristöstä.
 

D “Tulevat mestarit”

“Rata tulevaisuuden mestareille. Helpohko ja lyhyt rata, jossa pääset kiinni lajiin, jotta voit olla tulevaisuudessa lajin mestari. Sopii hyvin nuoremmille, tuleville mestareille ja lajin saloihin tutustuvalle.”

 1. Lyhyt ja helpohko rata.
 2. Maltillisesti pituutta, maisemia ja haastetta
 3. Matka lyhintä reittiä n. 2,0km-2,5km riippuen maastosta ja ympäristöstä.
 

LÄHTÖAIKA JA LÄHTÖ

Vapaavalintaisesti klo 17.30-19.00 välisenä aikana. Ajanotto päättyy klo 20.00. 

Lähdössä valitaan haluamansa rata kirjaimin varustetuista ämpäreistä. Lähtijä nollaa emit-kortin, ottaa kartan lähtöhetkellä ämpäristä ja ampaisee kohti suunnistuselämyksiä. 

 

LAMPPUSUOSITUKSET

Tapahtumassa on suositeltavaa käyttää pientä otsavalaisinta tai muuta valonlähdettä. Tapahtumaympäristössä on yleensä paljon valaistuja osuuksia, joten lamppua tarvitaan enimmäkseen kartanlukuun, ei niinkään etenemiseen. Emme suosittele todella tehokkaita supervalaisimia, koska tapahtuma on kaupunkiympäristössä ja tehokas valaisin häiritsee muita kaupungissa liikkujia. Huomioi kuitenkin haastavat olosuhteet ja runsaasti metsäisiä osioita sisältävät kaupunginosat, jolloin tehokkaamman valaisimen käyttö voi olla perusteltua ja jopa suotavaa.

ILMOITTAUTUMINEN

Sivustolla www.helsinkinightchallenge.fi ennen tapahtumaa tai tapahtumapaikalla. Jos maksat liikuntaseteleillä, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Suosittelemme todella vahvasti ennakkoilmoittautumista ja verkossa maksamista, sillä hinta on edullisempi ja näin paikanpäällä voi keskittyä vain suunnistamiseen.  

AJANOTTO / LAINA-EMIT / TULOKSEN SAAMINEN

Tapahtumissa otetaan aikaa EMIT-leimausjärjestelmällä.
Tapahtumassa on mahdollista saada käyttöön lainakortti, jos omaa EMIT-korttia syystä tai toisesta ei löydy, tai sellaista ei edes omista. Lainakortti on maksuton.

Ajanotto lähtee käyntiin lähtöpaikalla olevalla nollaleimasimella. Pidä EMIT-korttia leimasimessa muutaman sekunnin ajan (valo vilkkuu) ja nostaessasi emitin ajanotto alkaa. 

Ajanotto päättyy maalissa leimatessa. Maaliin tultuasi käy aina purkamassa EMIT-kortti tapahtuma-autolla, jotta aikasi tulee tuloksiin. 

MAKSUT

Aikuiset

– 10€ maksaessa itse sähköisesti

– 10€ liikuntaseteleillä (katso alta mitkä ovat mahdollisia), jolloin maksu paikanpäällä tai omatoimisesti sähköisesti. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon

– 12€ paikanpäällä maksaessa

Nuoret alle 16v.

5€ aina ja joka paikassa

Osanottomaksun maksamiseen on kolme vaihtoehtoa:

Verkkomaksu etukäteen (10€)

– Lähimaksulla (tai hätätapauksessa myös käteisellä) kortilla tapahtumapaikalla (12€)

Liikuntaseteleillä: E-passi, Edenred (setelit, kortti ja mobiili), Smartum (mobiili ja setelit) ja Eazybreak (10€)

KARTTA

Karttapaperi on säänkestävää materiaalia, joka kestää kovaa käyttö. 

Käytössä on sprinttisuunnistuskartta mittakaavaltaan 1:4000. Tämä  tarkoittaa, että kartalla yksi senttimetri vastaa maastossa 40 metriä. Kartan käyräväli on kaksi metriä. Kartta on aina päivitetty muutamaa päivää ennen tapahtumaa ja laatu kansainvälistä huippua. 

MITEN PAIKALLE?

Tapahtumakeskuksien osoite ja sijaintikartta löytyvät tapahtuman yhteydestä www.helsinkinightchallenge.fi. Suosittelemme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi paikalle saapumista julkisilla liikennevälineillä (HSL), polkupyörällä tai lihasvoimalla. Myös kimppakyydit ovat toimiva ratkaisu. Autojen parkkeeraus omatoimisesti. Suosittelemme liityntäpysköintejä ja parkkipaikkoja noin 500m päässä tapahtumakeskuksesta, jotta ehtii verryttelemään muutaman minuutin. 

TULOKSET

Kunkin tapahtuman tulokset sekä väliajat päivittyvät tapahtuman edetessä ONLINE -tulospalveluun automaattisesti livenä. Niitä on kätevä selata heti maaliin tultuaan puhelimella. 

YLEISIÄ HUOMIOITA

– Kaikki osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan.

– Osallistuja on itse vastuussa teiden ylittämisestä turvallisesti liikennesääntöjen mukaisesti.

– Teiden ylityksissä tulee noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja huomattavaa varovaisuutta.

– Järjestäjät suosittelevat keltaisen heijastinliivin käyttöä.

– Tapahtumissa noudatetaan Suomen lakeja sekä äitien antamia hyviä ja viisaita ohjeita.

– Tapahtumat järjestetään kaupunkiympäristössä, joten muut kaupunkilaiset tulee huomioida liikuttaessa puistoissa ja kaduilla.

– Näissä tapahtumissa ei ole kiire.

– Muista purkaa EMIT-kortti maaliin tullessasi

 

SPRINTIN KIELLETYT KOHTEET KARTALLA

Tapahtumissa on ehdottomasti noudatettava ohessa olevia sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita. Oliivin vihreällä merkityille piha-alueille ei saa mennä, mustia paksulla viivalla merkittyjä muureja ja aitoja ei saa ylittää, sekä erilaisia tumman vihreällä karttaan merkittyjä istutuksia ja pensaita tulee väistää. Lisäksi jotkin alueet saattavat olla merkattu karttaan kielletyn alueen symbolilla. Näille alueille ei tule mennä, sillä niille meno on kielletty hyvästä syystä.


Tarkista ja kertaa ennen tapahtumaa kiellettyjen kohteiden lista, jotta tapahtuma on kaikille onnistunut elämys.

VALOKUVAT JA SOSIAALINEN MEDIA

Tapahtumasta saattaa olla saatavilla kuvamateriaalia, jota saa käyttää sosiaalisessa mediassa aivan vapaasti. Kuvia postatessa muista laittaa nämä tunnisteet julkaisuun:

#HELSINKINIGHTCHALLENGE

@LIIKUP